Fillers

Vad är fillers?
En behandling med injektion av fillers ger resultat direkt. Det är en volymgivande behandling som används för att definiera konturer, reducera rynkor, förstora läppar och återfå förlorad volym. Man kan även använda fillers för att behandla ärr. Områden man kan behandla är händer, hals och ansikte. Men vanligast är läppar, nasolabial fårorna (vecken kring näsa och mun) samt linjerna kring munnen.
Det finns många olika sorters fillers, vissa är permanenta och andra icke-permanenta. Andra speciellt framtagna för volym, läppar samt rynkor.
Vi använder oss av Juvéderm, som är en icke-permanent fillers som innehåller hyaluronsyra, som är en naturlig komponent i huden som man förlorar vid åldrandet. Huden återfuktas och blir mer elastiskt. Resultatet kan vara upp till ett år. Efter tid bryts den ned av kroppen successivt.

Finns det några risker?
Fillersbehandlingar får idag utföras av vem som helst utan någon medicinsk utbildning. Det finns över 100 olika sorters fillers med varierande kvalitéet. Riskerna är dock små.
Rekommenderas att man kollar upp att behandlaren har ett certifikat samt kunskap om grundläggande anatomi för att minska eventuella komplikationer samt att man får se den oöppnade förpackningen innan behandling så man vet vilket märke av fillers det är.

Juvéderm innehåller en del hualyronsyra vilket är kroppseget vilket gör att biverkningar i form av allergier är väldigt sällsynt.
Som med alla injektionsbehandlingar finns risk för blåmärken, svullnad, rodnad samt infektioner. Ibland blir det små klumpar om man inte masserar ut fillersen ordentligt, dessa brukar lägga sig efter ett tag.  Det finns även en anti-dot som heter Hyalas.

 

Vilken fillers ska jag använda?
Beroende på vad man är ute efter så finns det olika sorters fillers att använda. Vi använder oss av Juvéderms produkter från företaget Allergan som innehåller hualyronsyra. Samtliga Juvedérms produkter innehåller bedövning, lidocain, så behandlingen är så lite kännbar som möjligt. Det finns även bedövande salva man kan sätta på före behandling.
Beroende på hur man ser ut från början och är ute efter kan man använda olika sorters fillers för att få bästa individuella resultat. Se mer om produkterna på Juvéderms hemsida